Samura isi incepe calatoria in 2003, deruland prima linie de produse in parteneriat cu companiile japoneze MAC si Mcusta.
Filozofiile si traditiile japoneze curg adanc in ADN-ul cutitelor Samura.
Cutitele japoneze raman mai ascutite, permitandu-le sa taie mai bine decat cutitele europene.
Cu toate acestea, cutitele japoneze au punctele lor slabe.
Cutitele japoneze autentice pot fi excesiv de dure, facandu-le fragile, astfel incat acestea necesita o ingrijire speciala.
Multe cutite japoneze sunt fabricate si din otel cu continut ridicat de carbon, care tinde sa rugineasca rapid.
Samura a decis sa elimine aceste neajunsuri, pastrand doar principalul lucru - performantele de taiere a cutitelor japoneze.
Dupa ce au experimentat timp de patru ani, au creat Samura-o simbioza a traditiei cutitelor japoneze si a fiabilitatii europene.
Cutitele Samura sunt fabricate din cele mai bune oteluri japoneze si suedeze, intarite la 58-61 HRC, ceea ce le confera performanta lor fantastica de taiere.
Cutitele Samura sunt ascutite la un unghi de 17 grade, mai mult decat cutitele japoneze, dar mai putin decat cutitele europene.
De asemenea, Samura foloseste cele mai fine materiale moderne pentru manere.
Cu precizie ca principiu de ghidare, Samura produce in prezent 18 linii de cutite, precum si o gama larga de accesorii pentru bucatarie.